Horloges

Horloges 2018-06-11T09:27:41+00:00

Tijd is wereldwijd de meest gemeten eenheid. Tijd is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Daarom is een horloge nooit een verloren aankoop. Het is de finishing touch van uw outfit, stijlvol en functioneel.

Er zijn twee grote soorten horloges: automatische of mechanische, en kwartshorloges.

Automatische en mechanische uurwerken worden aangedreven door de spanning van een veer. Bij een automatisch uurwerk gaat u de veer aandrijven door te bewegen. Bij een mechanisch uurwerk moet u de veer elke dag opwinden.

Bij Van Ruyskensvelde raden we u aan om te kiezen voor Zwitserse kwaliteit. De meeste klanten kopen Zwitserse horloges omdat ze die graag zien, omdat je geen batterijen hoeft te verwisselen, en omdat ze zo duurzaam zijn. Zwitserse horloges gaan generaties lang mee.

Een kwartshorloge werkt op een batterij die heel nauwkeurig werkt. Met een analoge wijzerplaat geeft uw horloge alleen de tijd weer, en soms ook de datum. Maar veel horloges zijn uitgevoerd met extra functies.

Een chronograaf is een typische toevoeging op een horloge: een soort van stopwatch of chronometer. Ze zijn te herkennen aan de drie knoppen op de zijkant en de twee of drie cirkels op de wijzerplaat.

Vandaag zijn er ook multifunctionals. Die lijken sterk op een chronograaf, maar je kunt er geen tijdmeting mee doen. Een multifunctional geeft dag, datum en 24-uurstijdsaanduiding in een cirkel. Meestal is zo’n mutifunctional goedkoper, en er zit dus maar één knop op de zijkant.

Digitale horloges hebben vaak nog meer functies: alarm, timer, kompas, alles kan. Er zijn ook radiogestuurde uurwerken: die hebben een zendertje dat in verbinding staat met Frankfurt om altijd en overal de juiste tijd weer te geven.